Om meg

Eva Skaar

(In English)

Eva SkaarJeg jobber med oljemaleri. Bildene beveger seg i grenselandet mellom det figurative og det abstrakte.

Jeg må ofte lete bildene frem, male dem frem. Male meg gjennom mange lag og mange bilder før jeg finner noe av det jeg er ute etter. Stadier underveis blir liggende som avleiringer og er med på å forme det endelige uttrykket. Prosessen er uforutsigbar og bildet skifter stadig retning.

Arbeidsprosessen er viktig. Jeg har noen strategier for å koble ut kontroll og vurderinger underveis. ”Bare male, ikke tenke”. Slippe kontroll, samarbeide med tilfeldighetene og gi etter for innfall. Men også ta kontrollen tilbake, legge til og trekke fra ut fra bevisst vurdering. Jeg prøver å få bildene til ”å fungere”. Alt skal høre sammen. Hvert bilde skal være en helhet. Det er et langsomt og krevende prosjekt som tidvis har mye motstand i seg.

Jeg har i en årrekke praktisert og undervist i Acem-meditasjon. Det er fellestrekk i den skapende og den meditative prosessen. Begge er steder hvor man kan utforske og reflektere over tilværelsen, finne form til noe vi ikke visste fantes. Undersøke noe, synliggjøre noe og strekke oss mot noe som ligger utenfor rekkevidde.

Lenker: