Kunstblogg

Jeg har tenkt å begynne å blogge igjen. Det er lenge siden sist. Mest om kunst. Men meditasjon og beslektede temaer er jeg også opptatt av.

Dele inntrykk fra utstilinger.  Jeg har et  intuitivt forhold til kunst og kunstopplevelser, ikke nødvendigvis så mange ord. Men det er spennende og  klargjørende å prøve. Dessuten fortelle  om kunstnere, bakgrunn og historie. Ren folkeopplysning med andre ord.  Kunstfeltet er stort og uoversiktlig. Det er vanskelig å orientere seg, vanskelig å forholde seg til. I tillegg bruker kunstkritikere ofte et språk som er teoretisk og “inside”.

Jeg er mest opptatt av maleri. Men liker å følge med. Jeg er  lei kunst som “skal” provosere og kunst som krever  teoretisk tilnærming eller forutsetter kjennskap til masse referanser.  Jeg synes kunst skal berike. Hva det betyr? Berøre, at du har noe med deg når du går. At det setter i gang noe, at du ikke blir helt ferdig med det.  Tvetydighet, flere lag, sammensatt som livet forøvrig. Og kvalitet. Vanskelig å snakke om, særlig i en postmoderne tid. Det er ikke så lett å vite hva som ligger i ordene vi bruker om kunst. Det er lett å si det samme, men mene veldig forskjellige ting. Tilsynelatende enighet dekker ofte over store forskjeller. Kunst tar tid. Jeg tror mer på magefølelse enn intellekt når det gjelder å nærme seg kunst.

Siden jeg bor i Oslo har jeg tenkt å utforske nye visningssteder. Regner med et nytt innlegg en gang i uken. Intensjonen er i hvert fall den beste. Så får vi se.

1 Comment

  1. Eldbjørg Haug

    Det skal bli interessant å følge med på bloggen din, Eva. Håper du også fortsetter på Dyade-bloggen.

Leave a Comment